top of page

Livsarkivet

Vi förstår om det kan kännas lite underligt att tänka på döden när man befinner sig mitt i livet. Men att använda sig av Livsarkivet är inte så dramatiskt som det kan verka. Det handlar om att göra en enkel sammanställning av sådant som du ändå känner väl till. Sådant som dina nära och kära en dag kommer att behöva veta.

 

Vem eller vilka vill du t.ex. ska ärva din kvarlåtenskap?

Även om du kanske inte funderar över sådant just nu, är det just nu du borde skriva ner dina önskemål. Det här är frågor som annars avgörs på känslokalla, juridiska grunder – kanske är det inte vad du önskar. Andra viktiga dokument, som samboavtal och äktenskapsförord har givetvis också avgörande betydelse vid ett dödsfall. Livsarkivet fungerar här som en garanti för att även sådana papper kommer i rätta händer.

 

Har du försäkringar som faller ut om du skulle avlida?

Hur väl känner dina närmaste till vilket försäkringsbolag de ska vända sig till och var de viktiga försäkringspapperen finns? Enkelt att notera i Livsarkivet – noteringar som blir oerhört värdefulla den dagen dina anhöriga behöver visshet. Eftersom du anlitar en auktoriserad begravningsbyrå får du hjälp med alla de svåra frågorna av juridiskt kunnig personal – frågor som kan handla om testamente, samboavtal, äktenskapsförord, försäkringar o.s.v.

 

Vilka önskemål har du inför din begravning?

Det här är kanske den svåraste frågan av alla – man vill helst inte tänka den tanken. Men gör du det nu, en gång för alla, så underlättar du kommande beslut som kan vara både tunga och konfliktfyllda för dina närmaste. Det kan handla om allt från att du bestämmer allt i minsta detalj till att du har några få önskemål som dina anhöriga får utgå från. Prata gärna med dina anhöriga om dina önskemål och berätta var Livsarkivet finns.

 

Du kan uppdatera Livsarkivet när du vill.

Efter att du fyllt i och lämnat Livsarkivet till oss har du full frihet göra ändringar och kompletteringar – allt eftersom din livssituation förändras. Du kanske flyttar till annan ort och vill flytta med dig Livsarkivet? Då kan det vara tryggt att veta att du med största sannolikhet har en auktoriserad begravningsbyrå i din närhet, som tar hand om och förvarar det säkert. Vi är nära 400 engagerade och auktoriserade begravningsbyråer över hela landet. 

Livsarkivet
livsarkivet.jpg
bottom of page