top of page

Vid dödsfall

När en nära anhörig eller släkting dör förändras livet påtagligt och många frågor uppstår. 
Vi hjälper dig i denna svåra stund att utforma ett personligt farväl där ni tillsammans kan minnas och hedra.

Kontakt med begravningsbyrån

 

Den första kontakten sker oftast per telefon när du som anhörig ringer till oss och behöver hjälp, med allt det praktiska som ett dödsfall för med sig.  Att ta hand om den avlidna, för att boka en tid för besök hos oss osv. Det vanligaste är att ni kommer till oss på begravningsbyrån men vi kan även göra hembesök om du inte har möjlighet att ta dig till oss.

Vi finns för Er dygnet runt på tel. 0380-10078. Om du ringer utanför kontorstid som är mellan klockan 9.00 och 17.00 så svarar vår jourtjänst som sedan ringer till oss. Vi tar sedan omgående kontakt med dig.

Hämtning

 

Vid dödsfall utanför sjukhuset såsom i hemmet, måste hämtning av den avlidne utföras. Vi har jourhämtning dygnet runt som utförs av våra erfarna anställda. Alla transporter sker med våra begravningsbilar som endast används för detta syfte.

Efter hämtning så körs den avlidne till bårhuset på sjukhuset.

Det är viktigt för oss att omhändertagandet av den avlidne sker på ett värdigt och respektfullt sätt.

 

 

 

Hur gör jag nu?
Dödsannons

Dödsannonsen tillkännager dödsfallet och inbjuder eventuellt till begravning och minnesstund. Den förmedlar information om att man kan vända sig till oss på begravningsbyrån för att anmäla sig, lämna minnesgåva eller beställa blommor. Den ger även de anhöriga en möjlighet att uttrycka sin sorg och saknad.

Det finns olika utformning på dödsannonser.

 

Här kan du söka bland de dödsannonser

som är gjorda av olika begravningsbyråer över hela Sverige. www.familjesidan.se

 

 

 

 

 

Begravning

Begravningen är en viktig del i sorgeprocessen och ett minne som man bär med sig resten av livet. Det är därför viktigt att begravningen utformas så att den blir till hjälp för er att bearbeta sorgen och minnas den avlidna och att den blir till ett dyrbart minne. Vi hjälper Er att utforma begravningen efter den avlidnes och era önskemål så att ni kan känna tillfredsställelse när ni tänker tillbaka på den.

Minnesrummet

är en webbaserad minnesplats där du, din familj och vänner kan hedra och beskriva den som har gått bort. Här kan du dela bilder, minnen och tända ljus.

 

 

 

 

 

 

Min farfar och lammen
Begravningen - ett minne för livet
Att komma ihåg vid dödsfall

Kom in till oss eller boka ett möte så får ni dessa broshyer/böcker som hjlälp.

bottom of page