top of page

Familjesidan

Familjesidan är en tjänst som har funnits sedan 2007 och som tillhandahålls av de flesta begravningsbyråerna i Sverige. Det ger dig som anhörig möjlighet att söka och ta del av information inför en begravning, t ex när och var begravningen äger rum samt kontakta aktuell begravningsbyrå om du vill anmäla din närvaro vid minnesstund, skicka blommor eller ge en gåva till någon forskningsfond. Du kan även söka dödsannonser historiskt från 2007. Det finns ca 400.000 annonser att söka bland. För att hålla minnet levande kan du som anhörig starta ett Minnesrum. Läs mer här.

 

Familjesidan är en neutral sida för branschen. Den drivs av Sveriges Begravningsbyråers Förbund och samtliga begravningsbyråer i landet är välkomna att annonsera.

 

Privat

I samband med att du beställer en begravning tas frågan upp om annonsering i tidningen och på nätet. Antingen mot ett mindre tillägg om du samtidigt annonserar i tidningen eller som enskild annons på nätet. Det går också att göra en efterbeställning av en annons här på Familjesidan om du så önskar. Besök i så fall en begravningsbyrå på din ort som har samarbete med Familjesidan så ordnar de en annons. Du måste kunna legitimera dig när du beställer en dödsannons och kontroll mot register kommer att ske i syfte att bekräfta att personen är avliden.

 

Det är vanligt att företag och organisationer beställer dödsannons när en medarbetare avlidit. Ett företag kan göra detta över telefon med den begravningsbyrå som har begravningsuppdraget. Även här kan man välja mellan tidningspublicering i kombination med Familjesidan eller publicering endast på Familjesidan

Lupiner
familjesidan
bottom of page